Nasze kampanie

Stanowisko SKCh im. Ks. Piotra Skargi w sprawie promocji homoseksualizmu w Krakowie
W dniach 7-9 stycznia b.r. w Krakowie odbyła się impreza pn. „Kraków i Norymberga razem dla tolerancji", której celem było kontynuowanie promocji homoseksualizmu na terenie miasta, tym razem pod płaszczykiem współpracy z miastem partnerskim, jakim jest Norymberga.

W związku z tym Stowarzyszenie Kultury Chrześcijańskiej im. Ks. Piotra Skargi wydało pełne oburzenia oświadczenie, w którym czytamy m.in.:
„Organizacje homoseksualne będące głównymi organizatorami tego przedsięwzięcia wykorzystały bezprawnie herb miasta Krakowa na stronie internetowej reklamującej tę imprezę.

Po raz kolejny lobby homoseksualne dla promowania dewiacyjnych zachowań zamierza wykorzystać prestiż publicznych instytucji znajdujących się na terenie Krakowa. W maju ubiegłego roku użyto do tych celów Uniwersytetu Jagiellońskiego, a obecnie zaplanowano wykorzystanie m.in. takich miejsc, jak sala obrad Rady Miasta Krakowa.

Wszyscy mamy w pamięci niechlubną prowokację ze strony organizacji homoseksualnych w dniu 7 maja ub. roku, która na skutek zlekceważenia przez prezydenta tysięcy protestów nadesłanych przez mieszkańców naszego miasta, zakończyła się zamieszkami.

Milczenie i kunktatorstwo władz sprzyja kolejnym inicjatywom organizacji homoseksualnych na terenie Krakowa, które bynajmniej nie zamierzają respektować licznych protestów mieszkańców.

Homoseksualne lobby wspierane w szczególności przez lokalny dodatek „Gazety Wyborczej", próbuje narzucić mieszkańcom Krakowa moralny i obyczajowy dyktat, aby zło i dewiację uznali za dobro i normę. Od ponad roku można zaobserwować jak krakowski dodatek „Gazety Wyborczej" jest zaangażowany w promowanie homoseksualizmu w naszym mieście lekceważąc zasady bezstronności dziennikarskiej i stawiając się w ten sposób w jednej linii z antykatolickimi pismami, takimi jak „Nie" czy „Fakty i Mity".

Jako katolicy i mieszkańcy grodu św. Stanisława wyrażamy stanowczy sprzeciw wobec kolejnych prób promocji grzechu homoseksualizmu na terenie Krakowa i apelujemy do władz miasta o cywilną odwagę i podjęcie stosownych kroków, które uniemożliwią przekształcenie naszego miasta w kolejną wersję Sodomy".

"Przymierze z Maryją" dociera regularnie do ponad 430 tysięcy osób. Dołącz do grona naszych Przyjaciół i zostań stałym czytelnikiem czasopisma.

NAJNOWSZE WYDANIE:
Cud nad Wisłą
Rok 2020 jest szczególny. Ogólnoświatowa panika wywołana epidemią koronawirusa; „antyrasistowska”, skrajnie równościowa i antychrześcijańska w swej istocie rewolta w USA i innych krajach świata; wszechobecny grzech, przedstawiany jako „prawo człowieka”; susza, powódź… Wszystko to ma miejsce 100 lat po śmierci fatimskiej wizjonerki, św. Hiacynty Marto; w setną rocznicę urodzin Karola Wojtyły – „papieża Fatimy”, jak również wiek po Cudzie nad Wisłą, czyli (chwilowym) wypędzeniu z naszego kraju bolszewików, roznosicieli komunizmu – a więc błędów Rosji, przed którymi ostrzegała Matka Boża w Fatimie.

UWAGA!
Przymierze z Maryją
WYSYŁAMY
BEZPŁATNIE!

Walczmy o Bożą Sprawę!

Irena Maria Pregler to młoda kobieta, dla której religia katolicka jest podstawą w życiu codziennym. Z wykształcenia jest grafikiem. Spełnia się̨ w projektowaniu, edycji książek i ilustracji. Dąży do tego, aby połączyć́ dwie najważniejsze dla siebie rzeczy: wiarę w Trójjedynego Boga i miłość́ do Ojczyzny ze swoją pracą zawodową. Od kilku lat wspiera Stowarzyszenie Ks. Piotra Skargi. Apostołem Fatimy jest od 2018 roku. Specjalnie dla „Przymierza z Maryją” opowiada, czym jest dla niej nasza duchowa rodzina.

Jezus chce posłużyć się tobą, aby ludzie mnie lepiej poznali i pokochali. Chce On ustanowić na świecie nabożeństwo do mego Niepokalanego Serca. Tym, którzy je przyjmą, obiecuję zbawienie. Dusze te będą tak drogie Bogu, jak kwiaty, którymi ozdabiam Jego tron – te słowa Najświętszej Maryi Panny skierowane do Łucji 13 czerwca 1917 roku w Fatimie, zrobiły na mnie wielkie wrażenie. Choć Matka Boża przemawiała do fatimskiej wizjonerki, to jednak w tych słowach zwraca się także do każdego z nas! Jest to prośba samego Boga, Jezusa Chrystusa. Zdobyć cały świat dla Chrystusa przez Niepokalaną, jak mawiał św. Maksymilian Kolbe. Naszym obowiązkiem, jako dzieci Bożych, jest spełnić Bożą Wolę i walczyć o jak największą chwałę dla Maryi, miłość do naszej Matki i Królowej, a tym samym o nawrócenie grzeszników. A przez nabożeństwo Pierwszych Sobót miesiąca przyczynić się do zapowiadanego przez Nią triumfu Jej Niepokalanego Serca: Na koniec Moje Niepokalane Serce zatriumfuje!

Chciejmy ukryć się w Jej Matczynym Sercu w tych trudnych czasach. Jak pisał św. Ludwik Maria Grignion de Montfort: Kto znalazł Maryję, a przez Maryję Jezusa i przez Jezusa Boga Ojca, to znalazł już wszelkie dobro. (…) Wszelką łaskę i wszystką przyjaźń z Bogiem, całą nieskazitelność w obliczu nieprzyjaciół Boga; wszelką prawdę przeciw kłamstwu; wszelkie zwycięstwo w obliczu trudów zbawienia; wszelką pogodę i radość w goryczach życia.

Przez Apostolat Fatimy głoszenie Orędzia Fatimskiego, kultu Niepokalanego Serca Maryi i miłości do naszej Matki Niebieskiej jest możliwe i szczególnie skuteczne. W tej walce dobra ze złem o dusze tych, co odwrócili się od Boga, stańmy po stronie naszej Królowej, o której św. Maksymilian Kolbe powiedział: Wszystkie herezje Samaś zniszczyła na całym świecie! Włączmy się jak najliczniej w to szlachetne dzieło, jakim jest Apostolat Fatimy, i walczmy o Bożą sprawę! Dozwól mi chwalić Cię Panno Przenajświętsza; daj mi moc przeciwko nieprzyjaciołom Twoim!

Opracował: Marcin Więckowski

Listy od Przyjaciół