Nasze kampanie

Stanowisko SKCh im. KS. P. Skargi w sprawie promocji homoseksualizmu w Krakowie
W dniach 7-9 stycznia b.r. w Krakowie odbyła się impreza pn. „Kraków i Norymberga razem dla tolerancji", której celem było kontynuowanie promocji homoseksualizmu na terenie miasta, tym razem pod płaszczykiem współpracy z miastem partnerskim, jakim jest Norymberga.

W związku z tym Stowarzyszenie Kultury Chrześcijańskiej im. Ks. Piotra Skargi wydało pełne oburzenia oświadczenie, w którym czytamy m.in.:
„Organizacje homoseksualne będące głównymi organizatorami tego przedsięwzięcia wykorzystały bezprawnie herb miasta Krakowa na stronie internetowej reklamującej tę imprezę.

Po raz kolejny lobby homoseksualne dla promowania dewiacyjnych zachowań zamierza wykorzystać prestiż publicznych instytucji znajdujących się na terenie Krakowa. W maju ubiegłego roku użyto do tych celów Uniwersytetu Jagiellońskiego, a obecnie zaplanowano wykorzystanie m.in. takich miejsc, jak sala obrad Rady Miasta Krakowa.

Wszyscy mamy w pamięci niechlubną prowokację ze strony organizacji homoseksualnych w dniu 7 maja ub. roku, która na skutek zlekceważenia przez prezydenta tysięcy protestów nadesłanych przez mieszkańców naszego miasta, zakończyła się zamieszkami.

Milczenie i kunktatorstwo władz sprzyja kolejnym inicjatywom organizacji homoseksualnych na terenie Krakowa, które bynajmniej nie zamierzają respektować licznych protestów mieszkańców.

Homoseksualne lobby wspierane w szczególności przez lokalny dodatek „Gazety Wyborczej", próbuje narzucić mieszkańcom Krakowa moralny i obyczajowy dyktat, aby zło i dewiację uznali za dobro i normę. Od ponad roku można zaobserwować jak krakowski dodatek „Gazety Wyborczej" jest zaangażowany w promowanie homoseksualizmu w naszym mieście lekceważąc zasady bezstronności dziennikarskiej i stawiając się w ten sposób w jednej linii z antykatolickimi pismami, takimi jak „Nie" czy „Fakty i Mity".

Jako katolicy i mieszkańcy grodu św. Stanisława wyrażamy stanowczy sprzeciw wobec kolejnych prób promocji grzechu homoseksualizmu na terenie Krakowa i apelujemy do władz miasta o cywilną odwagę i podjęcie stosownych kroków, które uniemożliwią przekształcenie naszego miasta w kolejną wersję Sodomy".

Ten artykuł przeczytałeś dzięki ofiarności Darczyńczów. Wesprzyj nas i zostań współtwórcą "Przymierza a Maryją".

NAJNOWSZE WYDANIE:
Królowa Wniebowzięta
Widmo antyklerykalizmu krąży po Polsce… „Tęczowa” koalicja ateistów, neomarksistów, zwolenników swobodnego zabijania nienarodzonych i różnych osobistych wrogów Pana Boga ewidentnie dąży do konfrontacji siłowej z Kościołem.

UWAGA!
Przymierze
z Maryją
WYSYŁAMY
BEZPŁATNIE

1600 lilii dla Fatimskiej Pani
MW

W lipcu ubiegłego roku, pragnąc uczcić Jubileusz 100. rocznicy Objawień w Fatimie, ofiarowaliśmy Matce Bożej w imieniu polskich czcicieli 10 000 białych lilii, by podkreślić Jej czystość, świętość, ale także by wynagrodzić wszelkie zniewagi i bluźnierstwa wyrządzane Niepokalanemu Sercu Maryi.

W zeszłorocznej kampanii wzięło udział ponad 91 000 Polaków - wszyscy odmówili Akt oddania się Niepokalanej ułożony przez św. Maksymiliana Marię Kolbego.

Instytut Ks. Piotra Skargi, zachęcony wielkim odzewem, postanowił umożliwić kolejnym czcicielom ofiarowanie Najświętszej Pannie białych lilii i bezwarunkowe oddanie się Jej opiece.

Druga odsłona tej kampanii miała swój finał 27 czerwca bieżącego roku w Fatimie, w święto Matki Bożej Nieustającej Pomocy. Przedstawiciele Instytutu ofiarowali Maryi w imieniu niemal 600 Polaków piękny bukiet 1600 lilii, a do archiwum Fatimskiego Sanktuarium trafił zdobny zwój upamiętniający tegoroczną akcję.

ZOSTAŃ APOSTOŁEM FATIMY!

Nie wahaj się. Powierz Maryi swoje troski i dołącz do Apostolatu Fatimy
dzwoniąc pod numer 12 4234423, wysyłając list na adres Instytutu
bądź też za pośrednictwem strony internetowej www.fatima.pl.

Listy od Przyjaciół